OM MILTTON

Miltton är en av Nordens ledande rådgivare inom kommunikation och ledarskap. Miltton grundades 2001 i Helsingfors av nuvarande vd Mathias Järnström. Byrån sysselsätter idag cirka 350 medarbetare och har kontor i Helsingfors, Stockholm, Bryssel, Tallinn och Washington. 2019 hade Miltton Group en omsättning på 37 miljoner euro, en ökning med 22% jämfört med föregående år. Koncernens starka team består av moderbolaget Miltton Group och dess dotterbolag som tillsammans bildar den mest mångsidiga och snabbväxande konsultgruppen i Norden och i de baltiska länderna, det vi kallar New Nordics.

I November 2018 förvärvades House of Friends av Miltton Group. House of Friends bestod av byråerna Done by Friends, Blomquist & Co, Friends & Tactics, Scholtz & Friends, True Friends, Friends & Insight. Idag är vi en sammanslagen byrå under namnet Miltton Sweden.

VI ÄR MILTTON

Vi hjälper våra kunder bygga varumärken som driver positiv förändring och hållbar tillväxt.

Vi kombinerar insikter, strategi, innovation och kreativ produktion med data-driven analys för att skapa värde för varumärken, affären, människor och samhället inom ramarna för vår planet.

Vi stärker och inspirerar våra kunder att utveckla varumärken till meningsfulla förändringskrafter som driver världen framåt i en positiv riktning.

Miltton. We empower change makers.

350+

ENTHUSIASTIC EXPERTS

37M€

TURNOVER IN 2019

22%+

ANNUAL GROWTH IN 2019

MILTTON PRODUKTION

Vi har över 25 års erfarenhet av produktion. Inom byrån har vi en mycket stor produktionskapacitet och lång vana att jobba med stora organisationer och företag som ställer höga krav på såväl kvalitet som på snabbhet, kapacitet och flexibilitet. Vi har kompetens och vana att producera och leverera all typ av målgruppsanpassad kommunikation inom analoga och digitala produktioner.

De kompetenser vi har omfattar projektledare, produktionsledare, art directors/formgivare, strateger, copywriters, originalare, bildhanterare, digital- och filmproducenter. Vi är även verksamt som filmproduktionsbolag. Vi fotograferar och filmar, animerar, klipper, graderar och versionshanterar digital film för alla typer av kanaler.

DESIGN

GRAFISKA PROFILER, DIGITALAGUIDELINES, LOGOTYPER, ILLUSTRATIONS OCH IKONER

DIGITAL

DIGITALA KAMPANJER, BANNERS, SOCIAL MEDIA KAMPANJER OCH CONTENT

FILM & BILD

FILMPRODUKTION, POSTPRODUKTION, ANIMERING 2D & 3D, GRADING, RETOUCH

PRINT

MAGASIN, KATALOGER, FOLDERS, BROSCHYRER, ANONNSER, AFFISCHER, VEPOR, ÅRSREDOVISNINGAR

CONTENT

SOCIALA MEDIER, STORYTELLING, NATIVE-ARTIKLAR, INTERVJUER, RAPPORTER, TAKTISK KOMMUNIKATION, STRATEGI OCH KONCEPT

 

Slide 1

”Det finns tre saker som jag särskilt uppskattar hos Miltton: Det blir rätt, det går fort och de kan klara mycket jobb på samma gång. Utöver det är de alltid tillgängliga och håller bästa service. Bättre än så kan det inte bli!”

Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen